حتی امروزه هم گاهی از بسیاری افراد می شنویم که می پرسند سئو چیست؟ اگر شما هم از این دسته افراد هستید در ادامه ی این یادداشت با ما همراه باشید تا مفهوم کلی و اجزای شاخص این فعالیت مهم را برای شما شرح داده و معرفی کنم.
زمانی که برای اشخاص سوال سئو چیست مطرح می شود، با توجه به حوزه ی آن که می تواند هم در دسته ی مارکتینگ و هم در بخش وبمسترینگ طبقه بندی گردد، انتظار دارند که با مفهومی بسیار پیچیده و فنی رو به رو گردند. این نتیجه گیری و انتظار می تواند هم صحیح و هم گمراه کننده باشد.
سئو چیست را به طور مختصر می توان به این شکل شرح داد که فعالیت هایی است که در داخل و بیرون سایت، در جای جای شبکه ی جهانی وب یا همان اینترنت انجام می گیرد تا به موتورهای جستجو القا کند که وبسایت ما، یک وبسایت با کیفیت و مرتبط با نیازهای کاربران است. یعنی به شکل ساده تر در پاسخ به سوال هدف از سئو چیست می توان گفت که مقصود نهایی سئوکاران، قرارگیری وبسایت در حداقل ده نتیجه ی اول صفحه ی SERP یا همان صفحه ی نتایج موتور جستجو است.
اما این امر به چه صورت انجام می گیرد؟ همان طور که اشاره کردیم، فعالیت های سئو در داخل وب سایت ما و خارج از آن شکل می گیرد. به قسم اول آن-پیج سئو و یا سئو داخلی و به قسم دوم، آف-پیج سئو یا سئو خارجی گفته می شود. نوع دیگری نیز به نام سئو تکنیکال وجود دارد که در حقیقت، انشعابی از سئو داخلی است.
حال باید گفت که منظور از آن-پیج سئو چیست. گفته شد که سئو داخلی و سئو تکنیکال در ماهیت مشابه یکدیگر هستند.
سئو تکنیکال یا فنی با قسمت هایی از وبسایت سر و کار دارد که به کرال شدن بهتر وب سایت توسط ربات های ایندکس کننده ی گوگل یاری رسانده و آنان را راهنمایی می کند. همچنین در سپو فنی سعی خواهیم نمود تا معیارهای موتور جستجو برای شناسایی یک وبسایت خوب را برآورده کرده تا بتوانیم از سوی گوگل و یا هر موتور جستجوی دیگری حائز رتبه ی خوبی گردیم. از مهمترین معیارهای قابل ذکر می توان به سرعت مناسب سایت، استفاده از ریدایرکت های صحیح، وجود ساختار منطقی و منظم در نقشه ی سایت و نیز پشتیبانی مناسب از گجت های مختلف بازدید کننده از وبسایت اشاره کرد.
در ادامه تکنیکال سئو چیست باید به سئو داخلی نیز اشاره کرد که به زعم بسیاری مهمترین بخش از سئو است. سئو داخلی در ابتدایی ترین سطح، به بهینه سازی محتوا و تجربه ی کاربری بازدیدکنندگان و نیز بازاریابی محتوایی وب سایت توجه می کند. در قالب های وردپرس افزونه های متعددی وجود دارد که به شما کمک می کند تا بهترین عملکرد را از سئو داخلی خود داشته باشید.
در انتها نیز باید به مفهوم خارجی سئو چیست پرداخت. سئو خارجی را میتوان به عنوان بازاریابی لینکی سایت در اینترنت بازشناخت. این موضوع میتواند به شکل بازاریابی شبکههای اجتماعی و حضور در پلتفرمهای مختلف، و یا تولید محتوا به عنوان نویسندهی مهمان در وبسایتهای معتبر با درج لینک به سایت خودی باشد.