کار با لیزر نیاز به تجربه، تخصص و مهارت دارد. در غیر این صورت عوارض لیزر موهای زائد باعث ایجاد سوختگی و لکههای پوستی شود. احتمال رخداد عوارض جانبی و آسیبهای ناشی از لیزر به صورت کلی بسیار پایین است و بیشتر زمانی دیده میشود که دستگاه لیزر در دست اپراتور کار نابلد باشد. اما اگر لیزر را اپراتورهای حرفهای و تحت نظر پزشک متخصص انجام بدهند، با یکی از کم خطرترین و کمعارضهترین روشهای حذف موهای زائد طرف هستیم و شاید تنها عارضهی آن درد خفیفی باشد که برخی از مراجعین تجربه میکنند.
لیزر بدون این که به لایهی سطحی پوست یعنی اپیدرم آسیب بزند از آن عبور میکنند. جالب است بدانید که لیزر نه تنها آسیبی به پوست وارد نمیکند، بلکه میتواند کلاژن سازی را در لایههای عمقی پوست تحریک و باعث بهبود بافت پوست هم بشود. البته اتفاق آنقدرها چشمگیر نخواهد بود ولی تا حد جزئی رخ میدهد.
آقایان به چند جلسه لیزر نیاز دارند؟
برای موهای پشت و سینهی آقایان معمولا ۶ تا ۸ جلسهی درمانی با فواصل حدود ۲ ماه (۶ تا ۸ هفته) میتواند نتایج بسیار خوبی داشته باشد. باید اشاره کنیم که در مورد لیزر موهای زائد ما تنها میتوانیم بگوییم که «کاهش» دائمی موهای بدن اتفاق میافتد و نه «حذف» دائم موها. چون در پوست تعداد زیادی فولیکول وجود دارند که غیرفعال هستند و وقتی فولیکولهای مجاور آنها از بین میرود، این فولیکولهای غیر فعال شروع به ساخت مو میکنند.
رشد مو در چند مرحلهی مختلف صورت میگیرد و تعداد موهایی که در مراحل مختلف قرار دارند در هر فرد مختلف است. معمولا ۳۰ تا ۶۰ درصد از موهای بدن در مرحلهی آناژن هستند که فاز رشد موها است. باقی موها در مراحل ریزش مو یا استراحت هستند.
لیزر فقط میتواند موهایی را از بین ببرد که در مرحلهی رشد یا آناژن هستند. وقتی فولیکول در اثر برخورد لیزر میمیرد، موی مربوط به آن فولیکول میریزد. فواصل جلسات لیزر طوری تنظیم میشوند که سایر موهای شما که در فاز استراحت یا ریزش هستند، به فاز رشد مو برسند تا ما بتوانیم آنها را مورد هدف قرار بدهیم. اگر جلسات درمانی را در فواصل تنظیم شده تکمیل کنید، تراکم موها در منطقهی تحت درمان بین ۵۰ تا ۸۵ درصد به صورت مادامالعمر و دائمی کاهش مییابد.